Leesclub laaggeletterden

De bibliotheek  organiseert een leesclub voor laaggeletterden. Het leesplezier staat voorop. Tien weken lang komt de groep wekelijks bij elkaar om een boek te lezen. Een boek per  bijeenkomst, want het zijn speciale leesboekjes voor mensen die moeite hebben met lezen. De leesclub is voor zowel autochtonen als allochtonen. Omdat de boeken ook besproken en mondeling ervaringen worden uitgewisseld, is het van belang dat de anderstalige deelnemers wel goed aanspreekbaar zijn, hun mondje kunnen roeren. Denk je dat dit iets voor je deelnemer zou kunnen zijn? Bespreek het eens! De leesclub start in november, in de bibliotheek op Keizerslanden.  Momenteel inventariseert de bieb welk dagdeel het meest geschikt is. Geef het ons (vrijblijvend) even door als jouw deelnemer interesse heeft: huisdertaal@obdeventer.nl

Vrijwilligers! De bibliotheek zoekt nog vrijwilligers die deze groep samen met een andere vrijwilliger willen begeleiden. Een tweetal, ook omdat de ander het zo op kan vangen als een vrijwilliger een keer niet kan. Vrijwilligers krijgen van te voren een workshop en alle ondersteuning die ze nodig hebben. Lijkt het je leuk om dit 10 weken te doen, mail ons dan: huisdertaal@obdeventer.nl