Nieuwe Nieuwsbrief

 

Het is zover: de eerste Nieuwsbrief in de nieuwe stijl. In de vorm van posts, dat is nog eens wat anders dan op papier of via de mail!

We willen per kwartaal een aantal nieuwe posts tegelijk plaatsen en sturen jullie dan een mailtje met de link. Misschien een beetje ouderwets, maar zo hoeven jullie de website niet steeds te checken op nieuwe berichten.  Heb je zelf een leuk bericht, een tip of een aardige wetenswaardigheid om te posten: mail hem door! huisdertaal@obdeventer.nl

Rechts in beeld zien jullie de agenda. Het is bedoeling om daar alle culturele activiteiten die interessant kunnen zijn voor deelnemers en/of vrijwilligers op te nemen. Bijvoorbeeld een gratis lunchconcert, een optreden op Vogeleiland, een film in het filmhuis of een activiteit bij de bieb.

Hou je van cultuur en heb je per maand een paar uurtjes over,  dan ben jij de persoon om de agenda te vullen!

Ondertussen zijn we al goed ingeburgerd bij de bibliotheek.  Zo langzaamaan gaan we ook samen met de bieb nieuwe initiatieven oppakken. In deze nieuwsbrief vinden jullie er een, de Leesclub voor laaggeletterden.

We zijn per afgelopen maart een vrijwilligersorganisatie en er is al een flinke groep vrijwilligers actief bij de organisatie van Huis der Taal betrokken. Als vrijwilligersorganisatie zijn we echter kwetsbaar; we hebben immers geen vaste betaalde krachten die de continuïteit kunnen waarborgen. Daarom is het de bedoeling dat er naast de vrijwillig-coördinatoren (Hanneke en Germaine)  vrijwilligers zijn die per taak mee opwerken en een taak  kunnen overnemen mocht dat nodig zijn. Zo worden er nu vrijwilligers ingewerkt op de administratie en op het geven van de introductietraining.

Ook in deze nieuwsbrief staan weer enkele vacatures, als het je wat lijkt is je hulp heel welkom!

Maar hoe gaat het nu met de koppels? Daar zitten we tenslotte voor! De aanmeldingen blijven binnenkomen,  zowel van deelnemers als  van vrijwilligers en nog aardig in evenwicht ook. Er zijn nu 72 koppels actief. In oktober start de volgende introductietraining.

De jaarlijkse kookavond staat gepland op woensdag 27 november.  Het is elk jaar weer een feest; met een grote groep koken en genieten van een heerlijke maaltijd.  Jullie krijgen nog een uitnodiging.  Heb je organisatorische talenten? Meld je dan aan om mee te helpen met de voorbereiding:huisdertaal@obdeveter.nl