Селедка под шубой- Haring onder pels

Recept van de salade. (4 personen)

grote vette haring – 2 stuks;.
Aardappelen – 3-4 stuks;.
biet – 2 stuks;.
winterwortelen – 2 stuks;.
1 grote ui
1 pot mayonaise.

Dille voor garnering

Recept haring onder een bontjas klassieker :

1 . Was en kook de aardappelen , wortelen en bieten in de schil gaar.

2 . De vis wordt gesneden in filets , verwijder het vel en de graden, snijd ze in kleine blokjes .

3 . Op bodem van de vorm of schaal haring gelijkmatig verdelen.

4. Zeer klein gesnipperde ui  gelijkmatig bovenop de vis verdelen.

6 . Laag mayonaise hierover strijken.

7 . Gekookte aardappelen in kleine vierkantjes gesneden hier bovenop verdelen. .

8 . Laag mayonaise hierover strijken.

9 . Rasp de wortelen en bieten met een grove rasp apart .

10 .de geraspte wortelen over de laag mayonaise verdelen.

11 . volgende laag bestaat uit (geraspte) bieten,

12. Het geheel tot slot rijkelijk bestrijken met mayonaise .

Het geheel versieren met gesneden dille en hier en daar een takje. Eventueel plakjes ei als garnering.

Zorg ervoor dat ook de randen met mayonaise bestreken worden, zodat het een mooi geheel wordt.

Eet smakelijk !

Lies en Bella