EEN HEERLIJK CRUMBLE DIE JE MET BIJNA IEDERE FRUITSOORT KUNT MAKEN

Arkelstein 4

Bereidingstijd:

30-60 minuten

 

Ingrediënten voor 5 personen

450 gr fruit (kan alles zijn- appels, perzik, bramen enz enz)
50 gr bruine suiker
1 theel kaneelpoeder
200 gr roomboter
150 gr suiker
300 gr bloem

 

Bereidingswijze

De bloem zeven, roomboter in stukjes erdoor mengen en de gewone suiker. Dit alles goed mengen en kruimelig maken.
Het fruit met de bruine suiker en kaneelpoeder mengen.
Een ovenschaal een beetje invetten. Fruitmengsel onderop doen. Paar kleine klontjes boter her en der. Kruimeldeeg erover, nog een paar kleine klontjes boter erop.
In voorverwarmde oven op 180 graden ongeveer 40 minuten bakken.

 

Vanillesaus

1 eetlepel custard

1 eetlepel suiker

1 flesje kookroom (light)

Custard en suiker met wat koude room losroeren. Rest van room aan de kook brengen en onder goed roeren custardmengsel erbij schenken. Al roerend weer aan de kook laten komen en paar sec. doorkoken tot gebonden saus ontstaat.

 

Pauline en Natira