Broccolitaart met spekjes

Hartige taart met broccoli en spekreepjes

Bereidingstijd:

30-60 minuten

 

Ingrediënten voor 4 personen

6 plakjes bladerdeeg
2 à 3 stronkjes broccoli
250 gram magere spekreepjes
4 eieren
kuipje kruidenroomkaas
paneermeel
geraspte kaas

Hulpmiddelen

Quiche-/springvorm van ca. 26 cm.

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 200℃ en rooster iets onder t midden in de oven plaatsen.
Plakjes bladerdeeg ontdooien.
Broccoli in roosjes ongeveer 10 minuten beetgaar koken.
Eieren met roomkaas mengen tot een klontvrij mengsel en op smaak brengen met peper.
Taartvorm invetten en bestrooien met paneermeel.

Bereidingswijze

Spekreepjes in koekenpan krokant bakken.
Plakjes bladerdeeg over de bodem van de taartvorm verdelen. Met een vork gaatjes prikken en nog wat paneermeel erover verdelen.
Uitgelekte broccoliroosjes over de bodem verdelen, uitgebakken spekjes erover en bestrooien met geraspte kaas.
Vervolgens het ei-roomkaasmengsel erover verdelen.
Hartige taart in de oven in 40-45 minuten gaar bakken.

 

 

Erika en Glory