Sup Ga Saigon

Arkelstein 2 - kopie

Kippensoep van Trang uit Saigon, Vietnam

 

Ingrediënten

200gr. kipfilet

1 zakje garnalen ongeveer 250 gram (grote grijze garnalen uit de diepvries)

3 eiwitten

Blikje suikermais

2 paprika’s groen en rood

2 theelepels sesamolie

4 eetlepels aardappelmeel

4 blokjes kippenbouillon

zout, peper, suiker

verse koriander

2 liter water

 

Water aan de kook brengen met de bouillonblokjes. Kipfilet toevoegen en gaar koken (20 minuten)

De kip uit de soep halen, beetje laten afkoelen en uit elkaar pluizen. (niet snijden)

Paprika’s klein snijden, garnalen in stukjes snijden

Eieren splitsen, alleen eiwit gebruiken.

Aardappelmeel met water losroeren.

 

Aan de kokende bouillon aardappelmeel toevoegen, gas lager zetten en langzaam, langzaam  roerend het eiwit geleidelijk toevoegen.

Suikermais, paprika (hoeft niet gaar te zijn), garnalen en kip toevoegen met de sesamolie.

Klein beetje zout en suiker voor extra smaak.

Op tafel de vers gesneden koriander aan de soep toevoegen  en dan lekker eten.