Turkse Wortelsalade 8-10 personen

Ingrediënten:

 

1 kg winterwortels

1 emmer à 1 liter Turkse of Griekse yoghurt

± 100 ml (zonnebloem)olie

Zout naar smaak

4 eetlepels mayonaise

2 teentjes knoflook

Peterselie voor de garnering

 

 

Werkwijze:

 

De wortels wassen, schrapen en daarna raspen, mag best een beetje grof

De teentjes knoflook schoonmaken en fijn persen in knoflookpers

Olie verwarmen in grote hapjespan en hierin de wortels aanfruiten , daarna in een schaal doen en beetje af laten koelen. Vervolgens al roerende de yoghurt, mayonaise, het zout en de knoflook toevoegen en alles goed mengen. Zonodig nog wat olie toevoegen en garneren met wat fijngeknipte peterselie.

 

Lekker als bijgerecht of eten met Turks brood.

 

Nazmye en Wil