Witlofsoep met maïs

  • 4 personen
  • 0 min voorbereiden
  • 25 min bereiden
  • 0 min wachten
  • Voorgerecht
  • Vegetarisch
  • Hollands

Ingrediënten

  • 2 uien, gesnipperd
  • olijfolie
  • 5 stronken witlof, in stukken
  • 1 preiwit, in stukken
  • 1 koffielepel tijm
  • 200 g maïs, uitgelekt (uit blik, uitgelekt gewicht)
  • 1 liter groentebouillon of water
  • 200 ml room
  • gehakte peterselie

Bereiden

Stoof de uien glazig in wat olijfolie.

Voeg het witlof en het preiwit toe. Kruid met tijm, peper en zout.

Voeg de maïs toe en giet de bouillon of het water erover. Laat de soep even goed doorkoken.

Voeg de room toe en mix de soep met een staafmixer.

Garneer de soep met wat gehakte peterselie.

Extra benodigd

Staafmixer

Hans Meuzelaararkelstein 2c