Huis der Taal gaat een stap verder

Voor onze deelnemers is het Nederlands een middel om mee te doen. Huis der Taal gaat een bijdrage leveren aan de volgende stap van anderstaligen: een (taal)stage, een werkervaringsplek, vrijwilligerswerk of een baan. In samenwerking met TopTaal en Deventer Werktalent.

Anderstaligen volgen een kort traject waarin ze zich oriënteren en zich oefenen in alles wat komt kijken bij het vinden van een plek. Naast de taallessen gaan ze praktijkopdrachten doen. En daar komen wij om de hoek kijken. Ervaren vrijwilligers van Huis der Taal gaan 1-op-1 anderstaligen begeleiden bij de praktijkopdrachten. Die staan al vast, het zijn er zo’n 8 à 10.

Lijkt het je leuk om van half september tot half december overdag samen met een anderstalige op pad te gaan? Meld je dan aan (huisdertaal@obdeventer.nl) Je zou dit ook kunnen doen naast je taalmaatje van Huis der Taal.

Op dinsdag 11 september is er een informatiebijeenkomst, als je je aanmeldt krijg je daar t.z.t. een uitnodiging voor.