Zomerfeest Huis der Taal

Ook dit jaar had Huis der Taal weer een Zomerfeest georganiseerd bij DOK H2O.  P6208781a

Veel vrijwilligers en hun taalmaatje hadden zich opgegeven; het was een gemêleerd gezelschap. Het weer was ons zeer goed gezind, we konden gezellig buiten zitten. Op het menu stonden een heerlijke Turkse wrap (Tantuni, te vinden op de vrijdag-en zaterdagmarkt op de Brink!)) bereid door voormalig taalmaatje Berin Karakas en haar man en dochter, een verscheidenheid aan salades en als toetje een ijsje van Talamini. Met de hulp van Karen, Rasha en Frank liep alles naar wens.

Germaine opende de avond met een leuke toespraak waarin ze de deelnemers in hun moedertaal ‘dankjewel’ liet zeggen tegen hun taalmaatje. Ze gaf een korte weergave van het afgelopen seizoen en blikte vooruit naar een pilotproject na de zomer in samenwerking met TopTaal en Deventer Werktalent. Vrijwilligers van Huis der taal worden uitgenodigd hieraan mee te doen, zie het artikel verderop in deze Nieuwsbrief.

We hebben genoten van een heel gezellige en smaakvolle avond waarbij iedereen met iedereen kon mengen en ervaringen kon uitwisselen. Vriendschappen zijn verstevigd en nieuwe zijn ontstaan.

P6208783aP6208789a

 

 

 

 

 

 

 

P6208785a