Dagboek van een taalmaatje

Er is een interessant boek verschenen:  Dagboek van een taalmaatje door Henny Hoedemaker

Dit Dagboek van een Taalmaatje is ontstaan uit privé notities, die ik maakte tijdens mijn wekelijkse bezoeken aan het gezin van Jehad, die ik vanaf maart 2017 begeleid als taalmaatje. Het is vooral een persoonlijk verslag over het wel en wee van Nieuwe Nederlanders. Mensen die, vanwege het oorlogsgeweld, ongewild hun land moesten verlaten en in ons land asiel aangevraagd en gekregen hebben.

Het dagboek beschrijft wat er zich achter de voordeur van het Syrische gezin afspeelt; de ‘situatie in de wereld’ in het klein. Persoonlijk ervaringen en achtergronden, van wat in de krantenkoppen de ‘vluchtelingencrisis’ genoemd wordt, worden openhartig beschreven. Daarbij worden hete hangijzers en tenenkrommende situaties niet gemeden.