Nieuwsbrief Huis der Taal

131 posts

Sup Ga Saigon

Kippensoep van Trang uit Saigon, Vietnam   Ingrediënten 200gr. kipfilet 1 zakje garnalen ongeveer 250 gram (grote grijze garnalen uit de diepvries) 3 eiwitten Blikje suikermais 2 paprika’s groen en rood 2 theelepels sesamolie 4 eetlepels aardappelmeel 4 blokjes kippenbouillon zout, peper, suiker verse koriander 2 liter water   Water […]

Nieuwsbrief december 2013

In deze nieuwsbrief een verslagje van de Kookavond van 27 november, het werd één groot Kookfeest! Met foto’s en recepten. Verder hebben we een vrijwilliger gevonden, Truus Jansen, die de agenda op onze website gaat bijhouden. Ze gaat op zoek naar leuke, laagdrempelige culturele activiteiten in Deventer. Vind je het […]

Afscheid van materialenkast

We nemen afscheid van de materialenkast, het materiaal wordt opgenomen in de collectie van de bibliotheek. Er is een overlap, ons materiaal past prima in de Lees&Schrijf afdeling van de bieb. Voor Huis der Taal betekent het minder werk want het uitleensysteem van de bieb is efficiënter. In januari komt […]

Kookfeest

Op woensdag 27 november heeft Huis der Taal de keuken van Arkelstein ingenomen. Met maar liefst 70 man hebben we gekookt en genoten van een driegangenmenu, met in totaal 25 gerechten. Plus nog allerlei lekkers voor bij de koffie. Toen alles weer aan kant was, viel er maar één conclusie […]

Amarettotoetje

Benodigdheden – bitterkoekjes – Amaretto (likeur) – vanillevla – slagroom – amandelschaafsel   Bereiding Verkruimel 3 tot 4 bitterkoekjes per persoon in een glas of schaaltje. Giet hierover een scheutje Amaretto. Hier bovenop vanillevla. Garneren met slagroom (uit spuitbus of vers geklopt) en wat in een droge koekepan geroosterd amandelschaafsel. […]

Witlofsoep met maïs

4 personen 0 min voorbereiden 25 min bereiden 0 min wachten Voorgerecht Vegetarisch Hollands Ingrediënten 2 uien, gesnipperd olijfolie 5 stronken witlof, in stukken 1 preiwit, in stukken 1 koffielepel tijm 200 g maïs, uitgelekt (uit blik, uitgelekt gewicht) 1 liter groentebouillon of water 200 ml room gehakte peterselie Bereiden […]

Turkse Wortelsalade 8-10 personen

Ingrediënten:   1 kg winterwortels 1 emmer à 1 liter Turkse of Griekse yoghurt ± 100 ml (zonnebloem)olie Zout naar smaak 4 eetlepels mayonaise 2 teentjes knoflook Peterselie voor de garnering     Werkwijze:   De wortels wassen, schrapen en daarna raspen, mag best een beetje grof De teentjes knoflook […]

Frambozen TRIFLE, eenvoudig lekker

Benodigdheden:   1 of 2 doosje diepvries frambozen   (AH) afhankelijk van hoeveelheid gasten en de grootte van de schaal. 450 gram magere vanille kwark ( AH) (of meer,zie bovenstaande) 250 ml slagroom (stevig geklopt met poedersuiker(vanillesuiker en klopvast) 4 eierkoeken 50 ml. frambozenlimonade of/en druppeltjes lekkere drank muntblaadjes, poedersuiker, vanillesuiker […]

Pho Vietnamese soep

Kruiden: 1.Ster anijs, gember, kruid nagels, zouthout, koriander zaad , sjalotjes, kaneel. alles gaar grillen op het vuur   totdat ze een beetje verbrand. 2. uien, tauge, koriander , munt( vers), bos uitjes 3. rijst noodle bij Toko,  Rund of kip Kook: – doe water en gegrilde kruiden in een grote […]