Vrienden van Huis der Taal

Om je ergens thuis te voelen, is de taal spreken een voorwaarde.

Huis der Taal staat voor contact tussen verschillende culturen en het vergroten van de taalvaardigheid, waardoor mensen beter kunnen functioneren in onze maatschappij.

Door het één op één-contact kunnen onze vrijwilligers gericht werken aan de praktische taalvaardigheden die de deelnemer wil verbeteren. Tevens ontstaat door de informele aanpak (zelf)vertrouwen, belangrijk voor de deelnemer om verdere stappen te zetten.

Huis der Taal is er voor elke volwassen anderstalige, vrouwen en mannen, ongeacht leeftijd en onafhankelijk van de opleiding. De enige voorwaarde is dat men enigszins aanspreekbaar is in het Nederlands.

We zijn een vrijwilligersproject, maar pakken het professioneel aan. We doen ons uiterste best om zo zorgvuldig mogelijk te koppelen, en we zijn zowel voor de vrijwilliger als de deelnemer altijd aanspreekbaar. Hiermee is de kans dat de deelnemer met behulp van een vrijwilliger van Huis der Taal het communiceren in het Nederlands aanzienlijk verbetert.

Huis der Taal kan elke bijdrage goed gebruiken. Wilt u vriendschap sluiten met Huis der Taal? Neem dan contact met ons op.

Huis der Taal wordt mede mogelijk gemaakt door:

bibliotheek Deventer

rentree Deventer